Коктейл от смесени плодове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг праскови
1,3 кг круши
680 г зелено грозде, без семена
280 г коктейлни череши
3 ч захар
4 ч вода
Почистете и измийте гроздето и го поставете в разтвор на аскорбинова киселина Потопете узрели, но твърди праскови, по няколко наведнъж, във вряща вода за 1 до 1-1/2 минути, за да се разхлаби кората. Потопете в студена вода и обелете. Нарежете на половинки, извадете костилките и нарежете прасковите на 1 см кубчета и се съхраняват в разтвора с гроздето. Обелете, разполовете и почистете сърцевината на крушите. Нарежете на 1 см кубчета и сложете при другите плодове. Смесете захарта и водата в тенджера и оставете да заври. Отцедете смесените плодове. Добавя се 1/2 чаша от горещия сироп във всеки буркан. След това се добавят няколко череши и леко запълнете буркана със смесените плодове и още горещ сироп, оставяйки 1 см в горната част свободна. Сложете капачките и стерилизирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ