Кокосов чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
2 ч натрошени бисквити
4 с.л. несолено масло; меко
За пълнежа:
680 г крема сирене
1 ч захар
1 1/2 ч.л. кокосов екстракт
4 яйца
1 ч заквасена сметана
1 ч сметана
За топинга:
1 1/2 ч сметана
1 с.л. захар
1/4 ч настърган кокос
1 коктейлна черешка
За блата: Смесете натрошените бисквити и маслото. Притиснете сместа по дъното на намаслена разглабяща се форма за торта. Охладете за 30 мин. За пълнежа: В голяма купа разбийте сиренето, захарта, екстракта от кокос и едно яйце до гладкост. След това се добавят останалите три яйца, едно по едно и се разбива, докато сместа е много гладка. Добавете сметаните и продължи да биете, докато се получи гладък крем. Изсипете сместа в подготвената тава. Сложете в по-голям съд, пълен с 3 см вода и печете в предварително загрята на 180С фурна за 1-1/4 часа. Извадете и оставете да се охлади за 30 минути. За топинга: В малка купа смесете заквасената сметана, захарта и настъргания кокос до гладкост. Намажете върху тортата и се пече в предварително загрята фурна на 180С в продължение на 5 минути. Извадете върху решетка и оставете да се охлади напълно. Свалете стените на съда и украсете с черешката. Оставете в хладилника за една нощ. Извадете от хладилника поне 2 часа преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ