Регистрация

Кокосов пай с яйчен крем

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
412
Оцени рецептата

1 1/2 ч сметана

1 1/4 ч мляко

3/4 ч захар

6 с.л. царевично нишесте

2 големи жълтъка

1 ч.л. ванилов екстракт

2 ч кокосови стърготини

За целувчения топинг:

5 големи белтъка, със стайна температура

1/2 ч захар

1/2 ч.л. винен камък

1 готов блат за пай, изпечен

 

Смесете сметаната и 1/2 чаша мляко в тенджера със захарта. Гответе на слаб огън, като се разбърква от време на време, за да се разтвори захарта, докато се образуват малки мехурчета по ръба. Междувременно в купа разбийте останалите 3/4 чаша студено мляко с царевичното нишесте. Добавете жълтъците. Бавно добавете 1/2 чаша от горещата сметанова смес, след това бавно обединете тази смес с останалата гореща сметана. Гответе, като продължавате да разбърквате, още около 1/2 минута. Махнете от огъня и добавете ванилията. Прехвърля се в купа със среден размер и се разбърква от време на време, за да може парата да излезе. Добавете 1/4 чаша от кокоса. Покрийте повърхността с восъчна хартия или найлон, за да се предотврати образуването на коричка и охладете в продължение на 1 час при стайна температура. Загрейте фурната до 180 градуса В друга купа разбийте белтъците, докато се оформят меки върхове. Бавно добавете и разбийте захарта и винения камък и продължете да разбивате до сняг. Изсипете яйчения крем в изпечения блат и намажете с белтъците на сняг равномерно отгоре, така че да се покрие цялата повърхност. Поръсете с останалия кокос. Пече се в центъра на фурната, до златисто, около 10 минути. Оставете да изстине и се съхранява в хладилник за 1 час преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта