Кленов крем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч чист кленов сироп, плюс 4 ч.л. за доливане
3/4 ч обезмаслено мляко
2/3 ч евапорирано обезмаслено мляко
2 големи яйца
2 големи жълтъка
В тенджера на силен огън, сложете 1/2 ч кленов сироп да заври. Варете, докато се сгъсти и редуцира до около 1/4 ч, около 4 минути. Намалете огъня до слаб, изсипете обезмасленото мляко и евапорираното мляко. Разбърква се, докато сиропът се смеси с млякото. Отстранете от котлона. В смесителна купа, леко разбийте яйцата и яйчните жълтъци, докато се смесят. Постепенно прибавете като разбивате горещата смес с мляко в яйцата. Отстранете пяната и изсипете сместа в четири чаши за крем с вместимост 170 г или купички за печене на крем-карамел. Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете напълнените чаши крем в плитка тавичка и добавете достатъчно топла вода, за да се пекат на водна баня. Печете за 30 до 40 минути, или докато нож, поставен в центъра, излиза чист. Сервирайте топли или охладени, поръсени с 1 ч.л. от останалия кленов сироп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ