Кленов кекс
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч брашно
3/4 ч захар
3/4 ч кафява захар
3 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 ч зехтин
7 яйца, разделени
3/4 ч вода
2 ч.л. кленов аромат
1/2 ч.л. винен камък
1 ч орехи, нарязани
1 ч кленов сироп
1/2 ч орехи, препечени и нарязани
Бита сметана (по желание)
В голяма купа с електрически миксер, смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта. Разбийте до смесване. В друга купа смесете зехтина, жълтъците, водата и кленовия аромат. Включете миксера на умерена скорост. Добавете течните съставки при сухите съставки. Разбийте в продължение на 1 минута. В голяма метална купа, разбийте белтъците на пяна. Добавете винения камък. Разбийте на сняг с електрически миксер на висока скорост на сняг. Изсипете течното тесто върху белтъците. Смесете внимателно. Добавете 1 ч натрошени орехи. Изсипете в намаслена форма за кекс. Пече се на 160 градуса в продължение на 55 минути. Увеличете температурата на фурната до 180ºС. Пече се в продължение на още 10 минути или докато отскача при допир. Обърнете и охладете. Извадете от съда. Сложете кленовия сироп в тенджерка и оставете да заври. Намалете огъня. Оставете да къкри 15 минути или докато почти се редуцира наполовина. Поръсете върху охладения кекс. Поръсете с орехите. По желание, украсете с бита сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ