Класически тиквен пай със захаросани орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 блат за пай, неизпечен
За пълнежа:
450 г сварена тиква
1 1/2 ч сгъстено мляко
2 яйца
1/2 ч гранулирана захар
1/2 ч кафява захар
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. джинджифил
1/4 ч.л. индийско орехче
1/8 ч.л. зърна карамфил
За топинга:
1/2 ч гранулирана захар
1/2 ч вода
2 с.л. масло или маргарин
1 ч орехи, нарязани
Загрейте фурната до 180С. Смесете тиквата, кондензираното мляко, яйца, захарта, кафявата захар, канелата, солта, джинджифила, карамфила и индийското орехче в голяма купа. Разбърква се добре. Изсипете върху неизпечения блат за пай. Печете на 180 градуса за 1 час и 10 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се напълно. Намаслете тава за печене. За топинга, смесете захарта и водата в малка тенджера. Гответе, като разбърквате на умерен огън, докато се разтопи. Увеличете огъня. Оставете да заври. Оставя се да ври 7-8 минути или докато сместа стане светло златисто кафява, като се разбърква често. Добавете маслото и ядките. Разбъркайте за кратко. Бързо разпределете на тънък слой върху тава за печене. Охлажда се напълно. Натрошете на парчета. Поръсете около ръба на пая.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ