Регистрация

Класически канелени кифлички

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
360
Оцени рецептата

1 1/2 ч вода, хладка

За тестото:

1/4 ч кафява захар

1 с.л. активна суха мая

2 яйца

1/4 ч мляко на прах

1/4 ч масло, разтопено

1 ч бяло пълнозърнесто брашно

2 ч.л. сол

5 ч универсално брашно

За плънката:

1/4 ч масло, разтопено

2 ч.л. канела

1/4 ч кафява захар

1/2 ч стафиди

1/2 ч нарязани орехи

За топинга:

450 г кафява захар

3/4 ч лек царевичен сироп

 

1) Направете гладко еластично тесто на ръка или с машина и оставете да втасва за 1 ч. Омесете отново и разточете правоъгълник с размери 30,5 х 61 см.

2) Намажете тестото с разтопено масло и след това поръсете със съставките за плънката.

3) Намажете подходяща кръгла тавичка с мазнина и добавете съставките за топинга. След това навийте тестото от дългата страна като руло и нарежете филийки с дебелина 2,5 см. Подредете ги в тавата, покрийте и оставете да втасат за 30 минути.

4) Печете в предварително загрята на 180ºС фурна за 30 - 35 минути., като покриете с фолио, за да не прегарят. Внимателно обърнете върху охлаждаща поставка и оставете да се охладят леко преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта