Класически канелени кифлички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч вода, хладка
За тестото:
1/4 ч кафява захар
1 с.л. активна суха мая
2 яйца
1/4 ч мляко на прах
1/4 ч масло, разтопено
1 ч бяло пълнозърнесто брашно
2 ч.л. сол
5 ч универсално брашно
За плънката:
1/4 ч масло, разтопено
2 ч.л. канела
1/4 ч кафява захар
1/2 ч стафиди
1/2 ч нарязани орехи
За топинга:
450 г кафява захар
3/4 ч лек царевичен сироп
1) Направете гладко еластично тесто на ръка или с машина и оставете да втасва за 1 ч. Омесете отново и разточете правоъгълник с размери 30,5 х 61 см.
2) Намажете тестото с разтопено масло и след това поръсете със съставките за плънката.
3) Намажете подходяща кръгла тавичка с мазнина и добавете съставките за топинга. След това навийте тестото от дългата страна като руло и нарежете филийки с дебелина 2,5 см. Подредете ги в тавата, покрийте и оставете да втасат за 30 минути.
4) Печете в предварително загрята на 180ºС фурна за 30 - 35 минути., като покриете с фолио, за да не прегарят. Внимателно обърнете върху охлаждаща поставка и оставете да се охладят леко преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ