Киш с домати и салан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готов блат за пай
1 ч настъргана моцарела
2 ч нарязани на кубчета домати - почистени от семената и добре отцедени
113 г твърд салам - нарязан на малки парчета
5 стръка зелен лук - нарязани на парчета
4 яйца
1 чаша мляко
2 супени лъжици пресен магданоз - наситнен
1 чаена лъжичка сушен риган
1/2 чаена лъжичка чеснова сол
Изпечете блата за пай за 8 минути на 220 градуса, като първо набодете дъното с вилица. Извадете от фурната и оставете настрана. Не намалявайте температурата на пещта, все още. Междувременно пригответе сиренето, салама и нарязаните домати. В предварително изпечения пай, поръсете половината сирене, салам и домати. Повторете слоевете. Поръсете нарязания лук равномерно отгоре. В малка купа разбийте яйцата, млякото, магданоза, ригана и чесновата сол. Излейте равномерно върху съставките в пая. Поръсете с пармезан, ако желаете. Върнете киша във фурната и се пече 10 минути. Намалете до 160 градуса и печете още 30 - 35 минути. Нека престои 5 мин. преди рязане и сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ