Регистрация

Кекс с амарантово брашно и сушени кайсии

Автор:
marcheva
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
549
Оцени рецептата

3/4 ч овесени ядки

2/3 ч брашно от кафяв ориз

1/4 ч амарантово брашно

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч бадеми

3/4 ч вряща вода

1 ч меласа или мед

1/2 ч.л. бадемов екстракт

1/2 ч сушени кайсии

 

В голяма купа, комбинирайте овесените ядки, брашната и содата. Смелете бадемите много фино в блендера. Постепенно се добавя достатъчно вода, така че да се получи 1 чаша. Без да спирате блендера, добавете меласата или меда и бадемовия екстракт. Добавете кайсиите и разбийте на пюре. Изсипете сместа при брашнената смес. Разбърква се добре. Изсипете в подходящ съд. Покрийте с восъчна хартия и завържете хубаво. Сложете съда върху решетка на дъното на голяма тенджера. Добавете достатъчно кипяща вода, така че да дойде до половината по стените на съда. Покритие тенджерата плътно и задушете на умерено-слаб огън в продължение на 2 часа. Не сваляйте капака по време на готвене. Извадете съда от тенджерата. Охладете сладкиша в съда за 15 минути, след това извадете върху решетка да се охлади напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта