Кексчета с печена макадамия
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 1/4 ч брашно
1/2 ч какао на прах
3 с.л. чили на прах
1 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. лют пипер
1/2 ч.л. сол
10 с.л. масло или маргарин; със стайна температура
1 1/2 ч захар
3 големи яйца
1/2 ч мътеница
1/2 ч горещо кафе, неподсладено
1 ч.л. ванилов екстракт
За топинга:
1/2 ч леко препечени ядки макадамия цели или нарязани (около 60 г)
115 г полусладък шоколад, натрошен
1/2 ч сметана за разбиване
1. Загрейте фурната до 190С. Намажете с масло квадратна тавичка и постелете на дъното пергаментова или восъчна хартия и намажете с масло и хартията. Премерете брашното, какаото, чилито на прах, содата за хляб, солта, бакпулвера и лютия пипер. Пресейте ги заедно 3 пъти.
2. С електрически миксер, в голяма купа, разбийте на крем маслото и захарта. Разбийте сместа с яйцата, едно по едно, като продължите да разбивате, докато сместа е светла, пухкава и почти три пъти повече от първоначалния си обем.
3. Прибавете 1/3 от сухата смес в маслено-яйчената смес, след това се добавят 1/2 от мътеницата и 1/2 от кафето. Добавете още 1/3 от сухата смес, след това останалите мътеница и кафе. Завършете с останалата смес и ванилията.
4. Изсипете сместа в подготвената тава. Печете около 30-35 мин. След това извадете от съда и се оставя върху решетка, докато се охлади напълно.
5. Изрежете кръгчета от блата с помощта на формичка за бисквитки. Поставете ги в хартиени чашки за мъфини.
6. Пригответе топинга: Ако ядките са сурови, ги препечете на 180С във фурната, като обърнете веднъж, докато започнат да потъмняват леко. Поставете нарязания ситно шоколад в купа, сгорещете сметаната почти до кипене и се изсипва върху шоколада. Оставете сместа да се поохлади и я поръсете върху кексчетата. Покрийте с ядки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ