Регистрация

Кейк четири вкуса

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
12 Nov
|
Видяна:
589
Оцени рецептата

олио

1 3/4 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

3/4 ч захар

1/2 ч зехтин

1/2 ч мляко

1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

1/4 ч.л. бадемов екстракт

1/4 ч.л. екстракт от ром

1/4 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч.л. лимонов екстракт

4 белтъка, леко разбити

Пресни ягоди

 

Намажете с мазнина и поръсете с брашно формичка за кекс; заделете. Смесете брашното и следващите 3 съставки в голяма купа. Добавете олиото и млякото; разбийте с електрически миксер на средна скорост, докато тестото е гладко (трябва да е гъсто). Добавете лимоновата кора и следващите четири съставки; смесете с около една трета от белтъците. Добавете останалите белтъци. Излейте тестото в подготвения съд. Печете на 180С за 30 - 40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се в съда за 10 минути; извадете и се охлажда върху решетка. Сервирайте 3/4 ч пресни ягоди с всяко парче.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта