Кейк с ябълки и бадеми
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 пакета активна суха мая
1/4 ч хладко мляко
1/4 ч захар
2 1/2 ч брашно
4 с.л. масло или маргарин, разтопено
1 яйце
1 ч.л. настъргана лимонова кора
За топинга:
900 г ябълки, обелени, почистени и нарязани на тънки филийки
2 1/2 ч брашно
1 ч захар
1 пакет ванилова захар
2 бучки несолено масло, разтопено и охладено
1 ч бланширани бадеми
Разтворете маята в млякото. Добавете захарта и разбъркайте добре. Изсипете брашното в купа. Направете кладенче в центъра. Прибавете маята и разбърквайте внимателно. Оставете да престои 15 минути. Разбийте с маслото, яйцата и лимоновата кора много добре. Покрийте тестото и оставете да престои за около 15 минути. Разточете го, така че да пасне на дъното на намаслена правоъгълна тавичка. Поставете тестото в тавата. Подредете ябълките равномерно в редици отгоре. Смесете брашното, захарта, ванилията, захарта и разтопеното масло. Поръсете сместа върху ябълките. Покрийте с бадеми. Пече се на 180 градуса в продължение на 25 - 35 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ