Кейк с мътеница и круши
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 консерви (450 г) круши, половинки, в лек сироп, отцедени
2 с.л. масло
2 с.л. растително масло, за предпочитане рапично олио
3 1/2 ч пресято брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1 3/4 ч захар
1 ч мътеница
1 с.л. чист екстракт от ванилия
1 с.л. настъргана лимонова кора
2 големи яйца, разделени
2 белтъка
В кухненски робот или пасатор, пюрирайте крушите. Прехвърлят се в средна тенджера и се вари на средно-слаб огън, като се разбърква почти непрекъснато, докато се редуцира до 1 чаша, 10 до 15 минути. Прехвърля се в голяма купа и се оставя да се охлади напълно. Загрейте фурната до 180 градуса. Леко намажете с масло тавичка. Поръсете с брашно и изтръскайте излишното. В малка тенджера се разтапя маслото на средна температура. Готви се, като се разбърква за около 60 секунди. Изсипва се в малка купа, прибавете олиото и оставете настрана. Пресейте брашното, солта, бакпулвера и содата за хляб в средно голяма купа и оставете настрана. Добавете 1 1/2 чаши захар, млякото, ванилията, настърганата кора от лимон, жълтъците и маслената смес в заделеното пюре от круша и разбийте до гладкост. В чиста купа и с чисти бъркалки, разбийте 4 белтъка на сняг. Без да спирате да разбивате, бавно добавете останалата 1/4 чаша захар и разбийте на сняг. С гумена шпатула, прибавете сухите съставки в сместа с пюре от круша и белтъците, като редувате три добавки от сухите съставки и две допълнения от разбитите белите. Изсипете тестото в подготвената тава. Пече се в продължение на 40 до 45 минути, или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Оставете да изстине в тавата за 5 минути, след това прехвърлете върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ