Кейк коледно дърво
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет суха мая
3/4 ч мляко
1/4 ч захар
1 ч.л. сол
1/3 ч масло или маргарин
3 ч пресято универсално брашно (плюс допълнително, колкото е необходимо)
2 яйца, разбити
1 ч овесени ядки
1/2 ч нарязани на кубчета смесени захаросани плодове
Разтворете маята в топла вода. Изсипете попареното мляко върху захарта, солта и маслото. Охлажда се до хладко. Прибавете една чаша брашно и яйца. Добавете маята и овесените ядки. Комбинирайте 1/4 чаша брашно и захаросаните плодове, разбъркайте да се покрият плодовете равномерно с брашно. Добавете към тестото, разбъркайте добре. Прибавете още брашно, така че да се получи меко тесто. Обърнете върху леко набрашнена повърхност и омесете, докато се получи гладко и лъскаво тесто, около 10 минути. Оформете тестото на топка; сложете в намазана купа; намажете леко с разтопено масло. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Притиснете тестото надолу; покрийте и оставете още 10 минути. Разделете тестото на две. От едната половина накъсайте парчета и оформете 17 топки. Подредете топките във формата на коледно дърво в намазана тавичка. Намажете леко с разтопено масло. Повторете с другата половина тесто. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато почти удвои обема си около 1 час. Пече се в предварително загрята умерена фурна (190 С) около 20 минути. Украсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ