Кейк Елизабет
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1 ч фурми
1 яйце, разбито
1 ч вряща вода
1 1/2 ч брашно
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч маргарин
1 ч.л. бакпулвер
1 ч захар
1/2 ч.л. сол
За заливката:
6 с.л. кафява захар
1 ч кокос
3 с.л. масло
Щипка сол
4 с.л. кондензирано мляко
Кипнете стафидите, водата и ванилията. Разбийте на крем маргарина, захарта и яйцата. Сложете сместа със сухите съставки при кремообразната смес. Добавете сместа със стафидите. Изсипва се в намазана с масло тавичка и се пече на 160ºС за 35 минути. Докато тортата се пече, смесете всички съставки за заливката в малка тенджера и оставете да ври в продължение на 3 минути. Когато сладкишът е изпечен, извадете от фурната и намажете със заливката. Сложете под грила да се изпече до кафяво, като внимавате да не изгори.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ