Каша от пилешки гърди с гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
сол и пипер на вкус
80 г масло
2 скилидки чесън
2 с.л. олио
500 г гъби печурки
3 с.л. с връх брашно
остатъци от зеленчуци, зърна бахар и пипер за бульона
копър за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
Почистете гърдите и ги пуснете да се сварят в кипяща вода, като добавите обелки от лук, моркови, целина или друго, каквото ви се намира. Може и да не слагате нищо. Пуснете в бульона зърна бахар, пипер и дафинов лист по желание. Варете докато месото се сготви хубаво. Охладете и накъсайте на влакна, а бульона прецедете и си заделете за по-нататъшното готвене.
Почистете гъбите и ги нарежете на парченца. Запържете докато водата им се изпари в сгорещени 2 с.л. олио с 10-тина грама масло (приблизително). Останалото масло сложете в тенджера, разтопете и запържете в него брашното. После на тънка струйка при непрестанно бъркане налейте бульон. Когато се получи гладък сос, изсипете в него гъбите и месото. Гответе на тих огън 10-тина минути. Посолете.
Поднесете с ястието с поръска от наситнени листа копър по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ