Карамелен пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет неовкусен желатин
1/4 ч студена вода
500 г сметана за разбиване, разделени
170 г шоколад, натрошен
2 яйца
1 ч.л. ванилия
1 пакетче карамелени бонбони
2 с.л. масло
За блата:
2 ч натрошени шоколадови вафли
3/4 ч орехи
1/2 ч разтопено масло
Смесете всички съставки за блата. Притиснете сместа по дъното на тава за пай. Пече се на 180 градуса в продължение на 10 минути. Охлажда се. Оставете желатина в чаша с водата, за да омекне. Оставете да престои 1 минута. Сложете в тенджера; разбърква се на слаб огън, докато се разтвори. Добавете 1 чаша сметана и оставете да заври. Поставете шоколада в блендер. Изсипете сместа с мляко в блендера и пасирайте, докато се разтопи шоколадът. Добавете 1/2 чаша сметана, яйцата и ванилията. Охладете, докато се сгъсти. В купа смесете карамелените бонбони и 1/4 чаша сметана. Загрява се в микровълновата фурна, докато се разтопи. Разбърква се добре. Изсипете в блата. Охлажда се. Добавете шоколадовата смес отгоре и охладете. Покрийте с бита сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ