Регистрация

Карамелен пай

Автор:
Надежда
|
Дата:
29 Jan
|
Видяна:
591
Оцени рецептата

1 пакет неовкусен желатин

1/4 ч студена вода

500 г сметана за разбиване, разделени

170 г шоколад, натрошен

2 яйца

1 ч.л. ванилия

1 пакетче карамелени бонбони

2 с.л. масло

За блата:

2 ч натрошени шоколадови вафли

3/4 ч орехи

1/2 ч разтопено масло

 

Смесете всички съставки за блата. Притиснете сместа по дъното на тава за пай. Пече се на 180 градуса в продължение на 10 минути. Охлажда се. Оставете желатина в чаша с водата, за да омекне. Оставете да престои 1 минута. Сложете в тенджера; разбърква се на слаб огън, докато се разтвори. Добавете 1 чаша сметана и оставете да заври. Поставете шоколада в блендер. Изсипете сместа с мляко в блендера и пасирайте, докато се разтопи шоколадът. Добавете 1/2 чаша сметана, яйцата и ванилията. Охладете, докато се сгъсти. В купа смесете карамелените бонбони и 1/4 чаша сметана. Загрява се в микровълновата фурна, докато се разтопи. Разбърква се добре. Изсипете в блата. Охлажда се. Добавете шоколадовата смес отгоре и охладете. Покрийте с бита сметана.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта