Карамелен пай с целувчен крем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 блат за пай
За пълнежа:
3/4 ч кафява захар
1/4 ч гранулирана захар
1/3 ч царевично нишесте
1/2 ч.л. сол
2 1/2 ч мляко
3 жълтъка, леко разбити
2 с.л. масло или маргарин
1 ч.л. ванилов екстракт
За целувчения крем:
3 белтъка, със стайна температура
1/4 ч.л. винен камък
6 с.л. захар
1. Пригответе блата и оставете да се охлади.
2. На плънката: В тенджера, смесете кафявата захар, 1/4 ч захар на пясък, царевичното нишесте и солта, разбъркайте добре.
3. Постепенно се разбърква с млякото до гладкост.
4. Оставете да заври на умерен огън, като се разбърква от време на време; варете 1 мин. Отстранете от огъня.
5. Разбъркайте половината от горещата смес с жълтъците и смесете добре; изсипете обратно в тенджерата.
6. Оставете отново да заври, като се разбърква от време на време; варете 1 мин . Свалете от огъня.
7. При разбъркване се добавят маслото и ванилията; сместа се изсипва веднага в блата за пай.
8. Загрейте фурната до 200ºС.
9. На целувчения крем: Разбийте белтъците с винения камък, докато започнат да се образуват меки върхове.
10. Постепенно добавете захарта, по 2 с.л. наведнъж, като разбивате добре след всяко добавяне. Продължете да разбивате до сняг.
11. Намажете пая равномерно с белтъците.
12. Пече се в продължение на 7 - 10 минути или докато кремът е златисто кафяв.
13. Охладете за 1 час преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ