Карамелена бадемова камбанка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч бланширани бадеми, препечени и смлени
1 1/3 ч захар
2/3 ч кафява захар
1/3 ч мед
1/3 ч студена вода
6 с.л. масло
1 лимон, нарязан на половинки
Загрейте фурната до 150ºС.
Намажете с масло подходяща купа, с обем 10 чаши и диаметър 23 см.
Намажете с масло тавичка за печене.
В 3-литрова тенджера, смесете захарта, кафявата захар, меда и водата. Гответе, като се разбърква с дървена лъжица, докато захарта се разтвори. Гответе, непокрито и без да се разбърква, докато няколко капки сироп в студена вода образуват твърди, крехки нишки. Отстранете от огъня; добавете маслото и смлените бадеми. Изсипете сместа в подготвената тава. С помощта на 2те половинки лимон и като работите бързо, изгладете и бутнете от центъра към ръба на тавата, докато тестото е с дебелина 0,3 см. Повдигнете от съда, преди да е напълно охладено и втвърдено и поставете по вътрешността на подготвената купа. Охлажда се напълно - около 2 часа. Извадете от купата точно преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ