Канелени кифлички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1 пакет мая
2 1/2 ч брашно
1 ч пшенично брашно
3 с.л. захар
2 яйца
1/4 ч разтопено масло
1/2 ч топла вода
2/3 ч топло мляко
За пълнежа:
1/2 ч разтопено масло
1/2 ч захар на пясък
1/2 ч кафява захар
1 ч счукани орехи
1/2 ч стафиди ( накиснати във вода и отцедени )
2 ч пудра захар
2 с.л. царевичен сироп
Сокът на 1 портокал или лимон
Добавете съставките за тестото в посочения ред в машината за хляб. Изберете "бял хляб" и натиснете Start. Когато машината се изключи, извадете тестото върху набрашнена дъска и се разточва на голяма тънък правоъгълник. Намажете тестото с разтопено масло. Смесете съставките за пълнежа и поръсете тестото с тази смес. Навийте на руло, като се започне с дългата страна. Залепете ръбовете, нарежете на 10-20 кръга. Поставете с отрязаната страна надолу в стъклена правоъгълна тавичка, в която има още разтопено масло и кафява захар на вкус. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си, около 45-60 минути. Печете на 180 градуса за 20 до 25 мин. Намажете с разтопено масло. Поръсете с глазурата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ