Регистрация

Канелени кифлички с кафе

Автор:
marto
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
264
Оцени рецептата

2/3 ч мляко

1/2 ч + 3 супени лъжици захар

1 1/4 ч.л. сол

6 с.л. мазнина

Разтопено масло или маргарин

2/3 ч гореща вода

3 пакетчета мая

3 яйца, разбити

6 ч пресято брашно, разделени

3/4 ч кафява захар

1/2 ч стафиди

1 1/2 ч.л. канела

Кафе

Пудра захар

 

Кипнете млякото, добавят се половината захар, солта и мазнината. Охлажда се леко. В друга купа, поставете топла вода, 3 супени лъжици захар и маята. Оставете маята да се разтвори. С миксер на висока скорост разбийте в продължение на няколко минути млечната смес и сместа с мая заедно с яйцата и 3 ч брашно. Включете миксера на ниска скорост и добавете последните 3 ч брашно. Сложете в набрашнена купа и омесете. Поставете в намазана купа и оставете да втаса в продължение на 1 час. Натиснете надолу. Разделя се на половинки. Разточете всяка половина на правоъгълник с дебелина около 0,5 см. Намажете с разтопено масло. Смесете кафявата захар, стафидите и канелата. Поръсете тестото и навийте на руло. Нарежете на филийки с дебелина 2,5 см. Поставете в намазана тавичка. Покрийте и оставете да втасат в продължение на 30 минути. Печете на 200 градуса 15 - 20 минути. Глазирайте със смес от пудра захар и кафе.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта