Регистрация

Канелени кифлички с глазура

Автор:
Надежда
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
516
Оцени рецептата

За тестото:

3/4 ч топла вода

2 пакета суха мая

1 2/3 ч топло мляко

1/4 ч зеленчукова мазнина

1 с.л. сол

6 1/2 ч брашно

1/4 ч масло, със стайна температура

3/4 ч кафява захар

3/4 ч нарязани орехи

1/3 ч стафиди

1 1/2 ч.л. канела

За глазурата:

2 ч пудра захар

1/4 ч прясно изцеден портокалов сок

1/4 ч масло, със стайна температура

1/2 ч.л. ванилия

1/2 ч.л. бадемов екстракт

 

Намажете голяма купа с олио. Налейте топла вода в друга голяма купа. Добавете маята и се разбърква, за да се разтвори. Смесете с млякото, мазнината, захарта и солта. Добавят се 3 чаши брашно и се разбива до гладкост. Добавя достатъчно количество от останалото брашно до образуването на меко тесто. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете, докато стане гладко и еластично, за около 5 минути. Прехвърлете в намазаната с олио купа и обърнете, докато се покрие от всички страни. Покрийте с влажна кърпа и оставете да втаса, докато удвои обема си, около 1 час. Намажете с масло 2 тавички за печене. Натиснете тестото надолу. Обърнете върху леко набрашнена повърхност и разточете на правоъгълник. Намажете с масло. Поръсете равномерно с кафявата захар, ядките, стафидите и канелата. Като започнете от дългата страна, навийте тестото на руло. Нарежете на филийки от по 2,5 см. Подредете ги в подготвените тави. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 40 мин. Загрейте фурната до 180С и се пече до златисто, около 25 до 30 минути. През това време пригответе глазурата. Комбинирайте всички съставки в малка купа и ритъм, докато сместа е гладка, като се използва достатъчно портокалов сок, така че да се получи желаната консистенция. Поръсете или намажете кифличките докато са горещи. Сервира се топло или на стайна температура.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта