Какаови сладки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 3/4 ч захар
3/4 ч безсолно масло, меко
3 яйца
4 блокчета неподсладен шоколад; разтопен и охладен
2 ч.л. ванилия
1/2 ч неподсладен какао на прах
3/4 ч брашно
1/4 ч.л. сол
1 ч млечен шоколад, натрошен
1 ч нарязани орехи
12 бонбона маршмелоу
Сложете решетката в центъра на фурната и загрейте до 180ºС. Намажете хубаво с мазнина тавичка с размери 23 x 33 сантиметра и набрашнете, като изтръскате излишното брашно. С миксер разбийте на крем маслото и захарта. Добавете яйцата и разбийте за около 2 минути. Прибавете шоколада и ванилията. Добавете какаото, брашното и солта. Бавно прибавете в тестото, докато се смесят. Прибавете натрошения шоколад и орехите. Подредете бонбоните отстрани в подготвената тава, като оставите 4 см граница около вътрешния ръб на тавата и ги разположите на равни разстояния едно от друго. Изсипете тестото върху бонбоните, така че да ги скрие, колкото е възможно. Равномерно напълнете центъра на тавата с останалото тесто, без да добавяте тесто в пространството между бонбоните и страните на тавата (тестото ще се разпространи по време на печене). Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра излиза влажна от разтопения шоколад (не от тестото), 25 до 35 минути. Оставете да изстине напълно върху решетка. Нарежете на 12 квадрата. Сложете в хладилника да се охлади. С широка шпатула внимателно прехвърлете сладкишите в чиния за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ