Регистрация

Кайсиев пай без печене

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
12 Dec
|
Видяна:
419
Оцени рецептата

480 г кайсиеви половини от компот, отцедени, сокът заделен

1 пакет желатин

1/3 ч захар

450 г крема сирене

1 ч.л. екстракт от ванилия

1 готов шоколадов блат за пай

 

В блендер или кухненски робот, пюрирайте 10 кайсиеви половинки със запазения сироп; сгорещете и оставете да заври. Междувременно, в голяма купа, смесете желатина със захарта; добавите горещата течност и се разбърква, докато желатинът се разтвори напълно, за около 5 минути. С електрически миксер, разбийте крема сиренето и ванилията до гладкост и сместа се оставя да престои 10 минути. Изсипете в блата и охладете до стягане. Гарнира се с останалите кайсиеви половинки, нарязани на филийки и с бита сметана по желание.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта