Регистрация

Италиански сладки гофрети

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
22 Apr
|
Видяна:
1004
Оцени рецептата

10 с.л. масло

2 1/4 ч брашно

1/4 ч.л. бакпулвер

2 големи яйца

2/3 ч кристална захар

2 ч.л. пресен лимонов сок

Кората от 1 лимон; ситно настъргана

1 ч.л. екстракт от анасон или 1 ч.л. ванилов екстракт

 

Сложете маслото в малка тенджера и оставете на слаб огън, докато се разтопи. Махнете от огъня и оставете настрана, докато се охлажда. Старателно се разбъркват брашното и бакпулверът в купа. Разбийте яйцата на пяна. Добавете захарта и лимоновия сок и продължете да биете, докато сместа е пухкава. Прибавете настърганата кора от лимон и екстракта от анасон. Добавете сухите съставки, като разбивате леко, докато сместа стане гладка. Леко разбийте охладеното масло в сместа. Намажете леко специална формичка за сладки с олио (или гофретник) и изпечете сладките, като обръщате на всеки 20 секунди и отваряте често, за да проверите готовността. Когато са златисти и от двете страни, бързо извадете с щипки или вилица и сложете върху решетка да се охлади. Повторете с останалото тесто.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта