Регистрация

Испански омлет със сирене

Автор:
Наталия
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
705
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

2 с.л. масло

1 глава лук, нарязан

1 скилидка чесън, счукан

1 червена чушка - без семената, нарязана на кубчета

3/4 ч нарязано фино зеле

4 резена бекон, нарязан на кубчета

1 ч.л. семена сминдух

1/2 ч.л. смлян кориандър

4 яйца, разбити

1 с.л. студена вода

Сол на вкус

Смлян пипер (на вкус)

1/2 ч настърган чедър

Червени чушки, ленти (по желание)

Стръкчета пресен копър (по желание)

 

Сгорещете олиото и маслото в голям тиган. Добавете лука, чесъна, чушките, зелето и бекона и се запържва на слаб огън 5 минути, като се разбърква от време на време. Добавете сминдуха и кориандъра и се разбърква добре. Загрейте грила. Разбийте яйцата със студена вода, сол и черен пипер и се изсипват в тигана. Разклатете съда, така че сместа да покрие равномерно дъното. Гответе на слаб огън 3-4 минути или докато сместа стане златисто кафява отдолу. Поръсете със сирене и се поставя под предварително загрятата фурна под грила, докато стегне и сиренето се разтопи. Нарежете на 4 триъгълника, гарнирайте с ленти чушка и стръкчета магданоз, ако желаете и поднесете горещо.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта