Испански омлет със сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. зехтин
2 с.л. масло
1 глава лук, нарязан
1 скилидка чесън, счукан
1 червена чушка - без семената, нарязана на кубчета
3/4 ч нарязано фино зеле
4 резена бекон, нарязан на кубчета
1 ч.л. семена сминдух
1/2 ч.л. смлян кориандър
4 яйца, разбити
1 с.л. студена вода
Сол на вкус
Смлян пипер (на вкус)
1/2 ч настърган чедър
Червени чушки, ленти (по желание)
Стръкчета пресен копър (по желание)
Сгорещете олиото и маслото в голям тиган. Добавете лука, чесъна, чушките, зелето и бекона и се запържва на слаб огън 5 минути, като се разбърква от време на време. Добавете сминдуха и кориандъра и се разбърква добре. Загрейте грила. Разбийте яйцата със студена вода, сол и черен пипер и се изсипват в тигана. Разклатете съда, така че сместа да покрие равномерно дъното. Гответе на слаб огън 3-4 минути или докато сместа стане златисто кафява отдолу. Поръсете със сирене и се поставя под предварително загрятата фурна под грила, докато стегне и сиренето се разтопи. Нарежете на 4 триъгълника, гарнирайте с ленти чушка и стръкчета магданоз, ако желаете и поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ