Регистрация

Запържено пилешко с гъби и броколи

Автор:
desislavva
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
644
Оцени рецептата

Необходими продукти:

450 г пилешки гърди, без кожа и кости

12 гъби

225 г пресни броколи

1/4 ч пилешки бульон

2 с.л. соев сос

2 с.л. шери

1 с.л. царевично нишесте

1 белтък

1/2 ч.л. сол

1/2 ч фъстъчено или слънчогледово олио

1/2 ч.л. царевично нишесте

170 г консервирани бамбукови кълнове

170 г кашу, едро натрошено

 

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на хапки. Измийте и нарежете гъбите на филийки. Нарежете измитите броколи на хапки. Смесете пилешкия бульон, соевия сос, шерито и около 1 супена лъжица царевично нишесте. Смесете добре и оставете настрана. Смесете разбития яйчен белтък, солта, около 1/2 чаена лъжичка олио и около 2 чаени лъжички царевично нишесте. Добавете пилешките кубчета към сместа и се разбърква, докато пилето е добре покрито. В уок или дълбок чугунен тиган, сгорещете около 3 супени лъжици растително масло. Добавете пилешките парчета на малки партиди и се разбърква непрекъснато до златисто кафяво. Добавете още олио, ако е необходимо. Запържете гъбите в уока, като разбърквате. Запържете броколите в уока, като разбърквате. Смесете пилето, гъбите, броколите, бамбука и кашуто в тигана. Запържете, като разбърквате, докато всичко се сгорещи. Добавете соса с бульона и царевичното нишесте и се разбърква, докато се сгъсти. Поднесете с ориз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта