Регистрация

Запържено пилешко с броколи

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
597
Оцени рецептата

900 мл олио

1,2 кг пилешки гърди, без кожа и кости

2 ч броколи, накъсани на цветчета

225 г пресни гъби, нарязани на филийки

4 стръка зелен лук, нарязани на 2 см парчета

3 с.л. соев сос

3 с.л. сухо шери

1/2 ч.л. смлян джинджифил

1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в

2 с.л. вода

1 с.л. сусамово олио

 

1. В голям тиган, сгорещете олиото на умерен огън. Добавете пилешките кубчета и се разбърква за 3 минути, докато пилето стане непрозрачно. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана.

2. Добавете броколите и се разбърква в продължение на 2 мин. Добавете гъбите, лука, соевия сос, шерито и джинджифила. Запържете, като разбърквате за 2 минути. Добавете разтвореното царевично нишесте и заделеното пиле. Варете, непокрито, докато месото се сгорещи и сосът се сгъсти. Поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта