Регистрация

Задушенo пиле и шунка с броколи

Автор:
desislavva
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
560
Оцени рецептата

1,5 кг цяло пиле

2 стръка зелен лук, нарязан

2 филийки пресен джинджифил

2 с.л. шери

1 ч.л. сол

225 г шунка

1 с.л. фъстъчено олио

225 г пресни броколи

1 ч.л. рибен сос

За глазиране:

3/4 ч бульон

2 с.л. захар

Царевично нишесте, разтворено с малко вода на паста

1 с.л. зехтин

 

За мариноване: Комбинирайте нарязания лук, джинджифила, шерито и солта. Поставете пилето в чиния, втрийте отвътре и отвън с лучената смес и сложете лука и джинджифила вътре в пилето. Оставете пилето да се маринова за 1 час. Натрийте шунката със същата марината, заделете. За готвене: Задушете на пара пилето, с гърдите нагоре, за 25-30 минути. Същевременно, задушете на пара шунката за 20 минути. Отцедете пилето и се оставя да се охлади. Нарежете на хапки. Нарежете шунката също на хапки. Подредете в чиния за сервиране. Оставете място за зеленчуците. За зеленчуците: Измийте и отстранете твърдата кора на броколите. Нарежете на розички. Бланширайте подсолена вода за 20 сек. Загрейте фъстъченото олио в тиган, докато започне да пуши; запържете броколите до ярко зелен цвят, но все още да са хрупкави. Поръсете с рибен сос, разбъркайте за кратко, след това извадете в чинията с месото. За глазиране: Загрейте бульона и захарта в тенджера и се разбърква до кипване. Добавете пастата от царевично нишесте. Добавете зехтина. Залейте пилешкото. Поднесете.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта