Задушени вековни яйца по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 пресни яйца
1/4 ч гореща вода
1 ч.л. фъстъчено олио
1 вековно яйце, почистено, обелено и нарязано на кубчета
1 солено патешко яйце, твърдо сварено, обелено и нарязано на кубчета
стръкчета кориандър
консервиран джинджифил
зелен лук, нарязан
Разбийте пресните яйца и постепенно добавете горещата вода и олиото. Добавете нарязаните на кубчета консервирани вековни яйца и осолени патешки яйца. Изсипва се в плитка, намазана с олио топлоустойчива купа и се поставя на пара над леко вряща вода за 15 минути или докато яйцата стегнат. Оставете да изстине в чиния и се нарязва на малки ромбове. Украсете с кориандър. Сервирайте с джинджифил и зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ