Регистрация

Желиран пай

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
29 Jan
|
Видяна:
682
Оцени рецептата

2 1/4 ч натрошени шоколадови бисквити, разделени

1/2 ч захар, разделена

1/2 ч масло или маргарин, разтопен

226 г крема сирене, меко

340 г бита сметана

2 ч вряща вода

1 пакет за 8 порции желиран крем портокал

1/2 ч студена вода

кубчета лед

 

Смесете 2 ч натрошени бисквити, 1/4 чаша захар и разтопения маргарин с вилица в квадратна тава, докато трохите са добре навлажнени. Натиснете здраво върху дъното на съда, за да се образува коричка. Оставете в хладилника. Добавете крема сиренето и останалата 1/4 чаша захар в купа с телена бъркалка, до гладкост. Внимателно добавете 1/2 ч от разбитата сметана. Разстелете равномерно върху блата. Смесете врящата вода с желето в купа за 2 минути или докато се разтвори. Смесете студената вода и кубчетата лед, така че да образуват 1 -1/2 чаши. Добавете в желатина и се разбърква, докато леко се сгъсти. Отстранете кубчетата лед. Намажете желатина върху слоя с крема сирене. Оставете в хладилника за 3 часа или докато стегне. Намажете останалата бита сметана над желатин точно преди сервиране; поръсете с останалата 1/4 чаша трохи.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта