Регистрация

Желиран пай с шоколадови вафли

Автор:
bogdanova
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
380
Оцени рецептата

За блата:

2 ч натрошени шоколадови вафли

1/4 ч гранулирана захар

1 бучка маргарин, разтопен

За пълнежа:

225 г крема сирене

340 г сметана за разбиване

2 ч вода, кипяща

2 пакета желатин

1/2 ч вода, студена

кубчета лед

 

Загрейте фурната до 180ºС. Намажете с масло и поръсете с брашно правоъгълна тавичка. За да приготвите блата, смесете 2 чаши натрошени вафли, 1/4 чаша захар и маргарина в малка купа. Натиснете сместа плътно в подготвената тава. Печете 10 минути, охладете и оставете в хладилника. За да приготвите плънката, комбинирайте крема сиренето, останалата захар и 1/2 чаша сметана с миксера. В друга купа, смесете кипящата вода и желатина, докато се разтвори напълно. Смесете студената вода и кубчетата лед, така че да образуват 1 1/2 чаши. Смесете ледената вода с желатина, докато се сгъсти. Отстранете кубчетата лед. Намажете желатина върху слоя с крема сирене. Оставете в хладилника за 3 часа или докато стегне. Намажете с останалата сметана отгоре. Поръсете с останалите трохи.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта