Еленско филе на барбекю
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г еленско филе
1/4 ч червен винен оцет
1/4 ч розе
1/4 чаша вода
1 голяма глава жълт лук, нарязан на кубчета
2 големи скилидки чесън, счукан
1/2 ч.л. семена синап
2 дафинови листа
1/4 ч.л. едра сол
6 цели зърна черен пипер
За маринатата, смесете всички сухи и течни съставки. Добавете лука и разбъркайте. Поставете филетата в плитка купа. Изсипете маринатата върху филетата, покрийте и се съхранява в хладилник за 72 часа, като месото се обръща веднъж на ден. Извадете филетата от съда и ги поставете върху хартиени кърпи, да се отцедят от маринатата, преди да запалите барбекюто. Заделете останалата марината за намазване по време на печене. Намажете скарата за печене с олио и я поставете върху барбекюто докато се сгорещи. Сложете филетата отгоре. Пекат се в продължение на 6-7 минути, като се мажат с маринатата; обърнете и печете още 5-6 минути, отново намажете с марината.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ