Регистрация

Домашно трипластово желе

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
29 Jun
|
Видяна:
851
Оцени рецептата
 

Необходими продукти:

900 мл мляко

1 пакет ванилия или 1 ампула ванилия

9 с.л. захар

3 пакета желатин

1/2 ч.л. нескафе

2 ч.л. какао на прах

Начин на приготвяне:

Пакетче желатин залейте с 40 мл студена вода и оставете да набъбне. 300 мл от млякото подгрейте без да кипвате, но все пак да пари на пръстите при допир. Разтворете в него 3 с.л. захар и 1/2 ч.л нескафе. Малко преди да заври махнете от огъня и изсиете в него набъбналия желатин. Бъркайте докато се рзтвори. След това прехвърлете млечната смес в три или 4 малки купички за крем карамел или други индивидуални метални или керамични формички за сладкиши. Приберете в хладилника за минимум 2 часа.

Отново накиснете пакетче желатин, а 300 мл мляко подгрейте с 3 с.л. захар и ванилия. Махнете от огъня, разтворете желатина и изчакайте леко да се охлади до температура над телесната, но без да пари. След това разпределете върху първия пласт в чашките и оставете да се стегне отново за минимум 2 часа.

Третия пласт направете като накиснете желатина, а в млякото разтоврите какаото и останалата захар. После пак добавете желатина и разбъркайте. Налейте върху втория пласт и пак приберете в хладилник. След 3 часа (може и повече) проверете дали се е стегнал хубаво. Топнете всяка купичка за 30 секунди в гореща вода и обърнете в чиния - вече имате апетитен домашен млечен крем с разкошна визия, който е супер сладкиш без глутен.

 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта