Домашно трипластово желе
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
900 мл мляко
1 пакет ванилия или 1 ампула ванилия
9 с.л. захар
3 пакета желатин
1/2 ч.л. нескафе
2 ч.л. какао на прах
Начин на приготвяне:
Пакетче желатин залейте с 40 мл студена вода и оставете да набъбне. 300 мл от млякото подгрейте без да кипвате, но все пак да пари на пръстите при допир. Разтворете в него 3 с.л. захар и 1/2 ч.л нескафе. Малко преди да заври махнете от огъня и изсиете в него набъбналия желатин. Бъркайте докато се рзтвори. След това прехвърлете млечната смес в три или 4 малки купички за крем карамел или други индивидуални метални или керамични формички за сладкиши. Приберете в хладилника за минимум 2 часа.
Отново накиснете пакетче желатин, а 300 мл мляко подгрейте с 3 с.л. захар и ванилия. Махнете от огъня, разтворете желатина и изчакайте леко да се охлади до температура над телесната, но без да пари. След това разпределете върху първия пласт в чашките и оставете да се стегне отново за минимум 2 часа.
Третия пласт направете като накиснете желатина, а в млякото разтоврите какаото и останалата захар. После пак добавете желатина и разбъркайте. Налейте върху втория пласт и пак приберете в хладилник. След 3 часа (може и повече) проверете дали се е стегнал хубаво. Топнете всяка купичка за 30 секунди в гореща вода и обърнете в чиния - вече имате апетитен домашен млечен крем с разкошна визия, който е супер сладкиш без глутен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ