Регистрация

Джинджифилови сладки с орехи

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
27 Jan
|
Видяна:
534
Оцени рецептата

3/4 ч студено безсолно масло, нарязано на малки парчета

115 г неподсладен шоколад, натрошен

1 ч.л. прахообразно разтворимо кафе

3 големи яйца

1 1/2 ч кафява захар

2 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч.л. сол

1 ч универсално брашно

1 ч нарязани ядки

1/4 ч захаросан джинджифил, наситнен

 

Загрейте фурната до 160°С. Намажете с масло квадратна стъклена тавичка. Смесете маслото, шоколада и кафето на прах в тенджера. Разбърква се на слаб огън, до гладкост. Охлажда се напълно, като се разбърква от време на време. Разбийте яйцата в голяма купа до смесване. Разбийте със захарта, ванилията и солта. Добавете шоколадовата смес. Добавете брашното, след това ядките и джинджифила. Изсипете сместа в подготвения съд. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе с влажни трохи прикрепени към нея, около 40 минути. Охлажда се в съда. Покрийте и оставете да престои на стайна температура за една нощ. Нарежете на 16 квадрата.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта