Джинджифилови сладки с орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч студено безсолно масло, нарязано на малки парчета
115 г неподсладен шоколад, натрошен
1 ч.л. прахообразно разтворимо кафе
3 големи яйца
1 1/2 ч кафява захар
2 ч.л. ванилов екстракт
1/4 ч.л. сол
1 ч универсално брашно
1 ч нарязани ядки
1/4 ч захаросан джинджифил, наситнен
Загрейте фурната до 160°С. Намажете с масло квадратна стъклена тавичка. Смесете маслото, шоколада и кафето на прах в тенджера. Разбърква се на слаб огън, до гладкост. Охлажда се напълно, като се разбърква от време на време. Разбийте яйцата в голяма купа до смесване. Разбийте със захарта, ванилията и солта. Добавете шоколадовата смес. Добавете брашното, след това ядките и джинджифила. Изсипете сместа в подготвения съд. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе с влажни трохи прикрепени към нея, около 40 минути. Охлажда се в съда. Покрийте и оставете да престои на стайна температура за една нощ. Нарежете на 16 квадрата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ