Джинджифилови сладки картофи с хрупкава орехова кора
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 големи сладки картофа
1 ч захар
2 яйца, леко разбити
10 с.л. (1/4 бучка) масло
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1 1/2 ч.л. настъргана портокалова кора
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 с.л. фино смлян захаросан джинджифил
1/4 ч брашно
1/2 ч орехи
1/2 ч американски черен орех
3/4 ч кафява захар
Печете картофите на 215 градуса в продължение на 1 час, след което намалете температурата до 180. Издълбайте картофите и ги поставете в купата на кухненски робот; разбийте на гладко пюре. В голяма купа, разбийте с миксер пюрето от сладки картофи, захарта, яйцата, 4 супени лъжици масло, портокаловата кора, смления джинджифил, солта, черния пипер и захаросания джинджифил. Смесете добре и се разпределете по дъното на намазана правоъгълна плоска тавичка. В малка купа смесете брашното, ядките, останалите 6 супени лъжици масло и кафявата захар. Поръсете картофената смес и печете 1 час, докато покафенее отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ