Регистрация

Джинджифилови сладки картофи с хрупкава орехова кора

Автор:
margarita
|
Дата:
06 Dec
|
Видяна:
542
Оцени рецептата

3 големи сладки картофа

1 ч захар

2 яйца, леко разбити

10 с.л. (1/4 бучка) масло

1/2 ч.л. смлян джинджифил

1 1/2 ч.л. настъргана портокалова кора

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 с.л. фино смлян захаросан джинджифил

1/4 ч брашно

1/2 ч орехи

1/2 ч американски черен орех

3/4 ч кафява захар

 

Печете картофите на 215 градуса в продължение на 1 час, след което намалете температурата до 180. Издълбайте картофите и ги поставете в купата на кухненски робот; разбийте на гладко пюре. В голяма купа, разбийте с миксер пюрето от сладки картофи, захарта, яйцата, 4 супени лъжици масло, портокаловата кора, смления джинджифил, солта, черния пипер и захаросания джинджифил. Смесете добре и се разпределете по дъното на намазана правоъгълна плоска тавичка. В малка купа смесете брашното, ядките, останалите 6 супени лъжици масло и кафявата захар. Поръсете картофената смес и печете 1 час, докато покафенее отгоре.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта