Джинджифилови пилешки крилца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч соев сос
1/2 ч винен оцет
1/2 ч зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета
1/4 ч пресни листа мащерка или 1 с.л.
2 с.л. пресен джинджифил, нарязан
1/4 ч кафява захар
2 ч.л. смляно индийско орехче
2 ч.л. смлян карамфил
2 ч.л. смлян бахар
12 пилешки крилца, разделени
6 - 8 стръка зелен лук, нарязан
2-4 люти чушлета, без семената, нарязани ситно
В кухненски робот, снабден със стоманено острие, смесете всички съставки с изключение на пилешките крилца. Разбийте за 10 до 15 секунди при висока скорост. Излейте марината в купа и добавете крилцата. Оставете в хладилника в продължение на 4 до 6 часа, като се разбърква след 3 часа. Загрейте фурната до 190С. Махнете крилцата от маринатата и ги поставете върху решетка за печене в тавичка. Пече се, докато се зачервят, 15 - 20 минути. Подредете пилешките крилца върху листа маруля и сервирайте веднага със студени напитки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ