Регистрация

Джава чийзкейк

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
27 Mar
|
Видяна:
506
Оцени рецептата

1 чаша фино натрошени сухари

2 супени лъжици масло или маргарин - разтопен

1 супена лъжица мед

1 пакет неовкусен желатин

2 разбити жълтъка

1/2 чаша обезмаслено мляко

1/3 чаша рикота

2 супени лъжици захар

2 супени лъжици инстантно кафе на гранули

1 чаена лъжица ванилия

1 пакет (42 г) десертен топинг микс

1/2 чаша обезмаслено мляко

4 белтъка

 

Смесете натрошения сухар, маслото и меда; заделете 2 супени лъжици за поливане на пая отгоре. Натиснете останалата смес на дъното на намаслена разглабяща се форма за печене и оставете в хладилника. Разтворете желатина в 1/4 чаша вода.

В тенджера, смесете жълтъците, 1/2 чаша мляко, рикотата, захарта, кафето, ванилията и 1/3 чаша вода. Прибавете желатина. Варете и разбърквайте на средно-слаб огън за 20 минути или докато сместа покрива плътно гърба на метална лъжица, не оставяйте да заври. Свалете от огъня и охладете частично, като разбърквате от време на време.

Пригответе топинга според указанията на опаковката, като използвате останалото мляко. Прибавете го в желатиновата смес. Разбийте белтъците на сняг. Прибавете в ги желатиновата смес. Изсипете в подготвената тавичка. Покрийте и оставете в хладилника докато стегне. Извадете от съда и поръсете със заделените трохи отгоре. За 10 порции.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта