Гъста пилешка супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 цели пилета, нарязани на порции
2 глави нарязан лук
2 ч нарязана целина
4 ч нарязани моркови
2 кг нарязани домати
1 малка глава зеле, нарязано на тънки ленти
7 картофа, обелени и нарязани
4 кубчета пилешки бульон
1 дафинов лист
Сол и черен пипер на вкус
1 ч.л. риган
2 ч.л. босилек
1 ч.л. мащерка
2 с.л. нарязан магданоз
680 г фиде
Измийте пилешките парчета и сложете в голяма тенджера. Покрийте с вода и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, докато месото пада от костите (около 2-3 часа). Извадете пилешкото с решетъчна лъжица и оставете да се охлади. Когато се охлади достатъчно, отстранете костите и кожата и нарежете месото на малки парчета. Добавете пилешкото в бульона и се съхранява в хладилник за една нощ. Когато извадите от хладилника, обезмаслете повърхността. Върнете тенджерата на котлона и оставете да заври. Добавете лука, целината, морковите, доматите, зелето и картофите. Добавете кубчетата бульон, дафиновия лист, солта и черния пипер, ригана, босилека, мащерката и магданоза и оставете да къкри до готовност на зеленчуците. След това се добавя фидето и се вари до омекване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ