Регистрация

Гулабджамун

Автор:
ivanka
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
402
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 ч готов микс за палачинки

2 ч карамфил на прах

2 ч вода

1 1/2 ч захар

4 шушулки кардамон

няколко капки розова вода

4 с.л. масло

1/8 ч кисело мляко

мляко

олио за пържене

 

Начин на приготвяне:

Сгорещете маслото и изсипете в купа. Добавете микса за палачинки, карамфила на прах и киселото мляко и разбъркайте. Омесете добре, като добавяте още мляко, ако е необходимо. Направете гладка топка, покрийте и оставете да престои (30 минути). Направете 12-14 малки топчета. Загрейте водата, добавете захарта, оставете да заври, добавете кардамона и оставете да къкри. Варете, оставете да къкри докато водата се редуцира наполовина. Загрейте олиото до горещо, изпържете топките до златисто кафяво или докато са с тъмно кафяв почти черен цвят. Потопете в захарен сироп, докато не удвоят обема си (за 1 час или през нощта) Сервирайте топли или студени.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта