Регистрация

Горещ ябълков пудинг

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
20 Jan
|
Видяна:
838
Оцени рецептата

1 1/4 ч масло

2/3 ч захар

1 яйце, добре разбито

2 1/2 ч брашно

3 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1 ч мляко

3 ч ябълки, нарязани и обелени

1/4 ч кафява захар

1 ч.л. канела, смляна

2 ч подсладена сметана

 

1. Разбийте на крем маслото и добавете захарта постепенно. Когато се съчетаят добре, добавете яйцето.

2. Пресейте заедно брашното, бакпулвера и солта и се добавят в сместа последователно с млякото.

3. Разпределете ябълките на дъното на плитка, добре намазана с масло порцеланова тавичка.

4. Смесете заедно кафявата захар и канелата и поръсете върху ябълките. Излейте течното тесто отгоре и го разпределете равномерно.

5. Пече се на 180С за около 50 минути. Нека престои 10 минути след като извадите от фурната. Поднесете обърнато в чиния или направо от тавичката.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта