Вита баклава
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г кори за баница
1 ч олио
5 ч смлени орехи
1 ч захар
1 ч.л. канела
На сиропа:
1 1/2 ч мед
1 1/2 ч захар
1 ч вода
За глазиране:
340 г кайсиев конфитюр
3 с.л. вода
Разстелете един лист от точените кори. Намажете леко с олио. Поставете друг лист отгоре. Отново намажете с олио и поръсете целия лист равномерно с орехи, захар и канела. Поставете трети лист отгоре и поръсете с олио, орехи, захар и канела. Навийте трите листа точени кори на стегнато руло. Нарежете по диагонал на филийки с дебелина 2-3 см и поставете върху намазана тавичка. Повторете с останалите кори и плънка. Намажете с разтопен маргарин и поръсете със сусам. Пече се на 180 градуса в продължение на 20 минути. Докато печете, подгответе сиропа в тенджера. Кипнете меда, захарта и водата. Оставете сместа да се охлади малко и след това изсипете върху баклавата. При поднасяне, поставете парчетата баклава в хартиени чашки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ