Регистрация

Вита баклава

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
12 Dec
|
Видяна:
533
Оцени рецептата

450 г кори за баница

1 ч олио

5 ч смлени орехи

1 ч захар

1 ч.л. канела

На сиропа:

1 1/2 ч мед

1 1/2 ч захар

1 ч вода

За глазиране:

340 г кайсиев конфитюр

3 с.л. вода

 

Разстелете един лист от точените кори. Намажете леко с олио. Поставете друг лист отгоре. Отново намажете с олио и поръсете целия лист равномерно с орехи, захар и канела. Поставете трети лист отгоре и поръсете с олио, орехи, захар и канела. Навийте трите листа точени кори на стегнато руло. Нарежете по диагонал на филийки с дебелина 2-3 см и поставете върху намазана тавичка. Повторете с останалите кори и плънка. Намажете с разтопен маргарин и поръсете със сусам. Пече се на 180 градуса в продължение на 20 минути. Докато печете, подгответе сиропа в тенджера. Кипнете меда, захарта и водата. Оставете сместа да се охлади малко и след това изсипете върху баклавата. При поднасяне, поставете парчетата баклава в хартиени чашки.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта