Регистрация

Бял шоколадов чийзкейк в готови кори за баница

Автор:
светли
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
695
Оцени рецептата

225 г бял шоколад, разтопен

680 г крема сирене

1 1/4 ч захар

1 1/2 ч.л. настъргана портокалова или лимонова кора

3 яйца

1/2 ч + 3 с.л. сметана

1/2 ч.л. ванилия

12 листа кори за баница

Разтопено масло

 

1. Докато шоколадът се топи на водна баня, използвайте миксер на ниска скорост и разбийте сиренето, захарта и портокаловата или лимонова кора, до гладкост.  Разбийте яйцата в сместа, едно по едно, след това добавете сметаната и ванилията.

2. Добавя се малко от сместа със сиренето в затопления шоколад, а след това тази смес се разбърква с останалата смес със сирене.

3. Изсипете сместа в намазана с масло кръгла тавичка за торта, застлана с пергаментова хартия. Сложете съда в друг съд и налейте гореща вода, докато достигне до средата на формата за печене. Печете на 180С, като добавяте още вода, ако е необходимо, докато леко покафенее отгоре, около 1 час.

4. Извадете от фурната и оставете да се охлади, след това сложете в хладилника за поне 4 часа.

5. При поднасяне, леко намажете всеки лист кори с разтопено масло. Внимателно извадете всяко парче чийзкейк от тавата. Увийте лист от подготвените кори около всяко парче, като сгъвате, докато цялото парче е покрито с три слоя. Подрежете излишните кори.

6. Намажете всеки десерт с допълнително разтопено масло. Сложете в тава за печене и печете на 180 градуса във фурната за около 10 минути или докато корите започнат да покафеняват. Прехвърлете в десертни чинии и украсете с плодови пюрета.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта