Регистрация

Бял шоколадов мус и сос с киви

Автор:
dobrinska
|
Дата:
06 Dec
|
Видяна:
724
Оцени рецептата

За муса:

1 1/2 листа желатин

200 г бял шоколад

1 яйце

1 жълтък

1 с.л. портокалов коняк

300 мл сметана

За соса:

3 кивита

Пудра захар

За гарниране:

лимонови резенчета

нарязани ягоди или киви

 

Накиснете листата желатин в студена вода за 10 минути, за да омекнат. Разтопете шоколада в купа над тенджера с гореща, но не вряща вода. Оставете да се поохлади. Разбийте яйцето и жълтъка в купа от неръждаема стомана над тенджера с гореща, но не вряща вода, докато се сгъсти. Изстискайте листата желатин и смесете с топлата яйчена смес, докато се разтопи. Оставя се да се охлади, докато продължавате да разбивате. Добавете разтопения шоколад към сместа малко по малко, докато сместа е гладка. Добавете коняка. Разбийте сметаната до сгъстяване и внимателно я обединете с шоколадовата смес. Сложете муса в хладилника за 2 часа, докато стегне. Междувременно, пригответе соса. Обелете кивито и пюрирайте в миксер или кухненски робот. Добавете пудра захар на вкус, ако е необходимо. Съхранявайте соса в хладилник до поднасяне. Налейте малко сос в четири отделни чинии. Оформете муса на яйцевиден топки, като се използват две топли лъжици и ги поставете върху соса. Гарнирайте с няколко лимонови листа, нарязани ягоди или резени киви.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта