Регистрация

Бърз кадаиф с масло и захарен сироп

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
1864
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 пакет кадаиф

1 голяма бучка масло (250 г)

600 г вода

600 г захар

ванилия или канела, или розова вода по желание

Начин на приготвяне:

С малко от маслото намажете дъното и стените на неголяма тава. Разпределете в нея топките кадаиф, а върху тях подредете маслото, нарязано на слайсове. Бутнете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете докато стане леко златист. Извадете и оставете да се охлади.

В касерола кипнете водата и захарта и оставете на умерен огън 10 минути след като заврат. По желание добавете ароматче, като изберете между розова вода, ванилия или канела. С горещия сос залейте охладения кадаиф и оставете да се сиропира за поне 2 часа - най-добре за една нощ.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта