Бързи пълнозърнести меденки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
3 с.л. мед
1 ч.ч. кафява захар
2 яйца
2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.л. сода
80 г масло
Начин на приготвяне:
Изсипвате брашното в купа и добавяте содата и захарта. Маслото разтапяте на водна баня. Наливате го към сухите съставки и добавяте меда. Яйцата разбивате отделно и ги наливате. Разбърквате всичко заедно до получаването на тесто. Ако е прекалено тежко, добавете 1-2 с.л. вода. Ако е меко - вкарайте още брашно. Оформете на топка и приберете в хладилник за 30-тина минути.
Късайте с ръце, оформяйте топчета и редете в тава, застлана с хартия за печене. Гответе в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12 минути. Ще познаете, че е готово, когато крайщата на меденките съвесем леко започнат да покафеняват.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ