Регистрация

Броколи с пикантен сос с нахут

Автор:
margarita
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
1650
Оцени рецептата

1/2 ч сварен нахут

1/4 ч обезмаслено кисело мляко

2 скилидки чесън, обелени и бланширани във вряща вода за 2 мин.

2 с.л. вода

1 ч.л. зехтин

1 ч.л. лимонов сок

1/4 ч.л. кимион

1/4 ч.л. червен пипер (или лют червен пипер)

1/8 ч.л. сол или на вкус

1 глава броколи

 

В кухненски робот или пасатор, смелете нахута, киселото мляко, чесъна, водата, маслото, лимоновия сок, кимиона, червения пипер и солта в продължение на 1 минута или докато стане гладко. Заделете. Нарежете броколите на розички и обелете и нарежете стъблото на филийки с дебелина 1 см. Подредете броколите в стимер или гевгир над голяма тенджера с вряща вода. Покрийте и сварете на пара за 6-7 минути или докато поомекнат. Прехвърлете в топла чиния и полейте със соса. Разбъркайте, за да се покрият. Сервирайте с печено агнешко или пилешко месо.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта