Регистрация

Боровинков тиквен кекс с портокалова глазура

Автор:
marcheva
|
Дата:
30 Jan
|
Видяна:
531
Оцени рецептата

3 1/2 ч брашно

1 2/3 ч захар

2 ч.л. сода за хляб

2 ч.л. подправка за тиквен пай

3/4 ч.л. сол

1 ч.л. бакпулвер

1 консерва сос от червени боровинки

3/4 ч натрошени орехи

2/3 ч зехтин

4 яйца

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете щедро 2 тавички за хляб. В голяма купа, смесете брашното, захарта, содата за хляб, подправката за тиквен пай, солта и бакпулвера. В друга купа смесете останалите съставки много добре. Добавете тиквената смес към брашнената смес и се разбърква, докато всички съставки са добре навлажнени. Изсипете сместа в подготвените тави. Пече се 65 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охладете в съда за 10 мин., след това извадете и охладете напълно. Поръсете с глазурата отгоре и отстрани. За глазиране: В малка купа с вилица, смесете 1 чаена чаша пудра захар, 1/4 чаша неразреден концентрат за портокалов сок и 1/8 ч.л. бахар, докато сместа е гладка. Поръсете охладения кекс.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта