Регистрация

Боровинков сладкиш

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
270
Оцени рецептата

900 г бойсен (хибрид между малина и къпина)

450 г боровинки

450 г малини

1/3 ч захар

1 - 1 1/2 с.л. брашно

------------------------------- За тестото -------------------------------

1 1/2 ч брашно

3/8 ч.л. сол

1 1/2 с.л. захар

2 1/4 ч.л. бакпулвер

6 с.л. несолено масло

3/4 ч бита сметана

 

Може да се използва смес от всякакви плодове, които са достъпни за вас - с изключение на ягоди. Къпините или бойсенът са хубави като цяло, няколко малини добавят допълнителен аромат.

Отмерете 4 1/2 чаши от смесените плодове и ги разбъркайте със захарта и брашното. Използвайте по-голямо количество брашно, ако са много сочни плодовете. Оставете да престои, докато приготвяте тестото.

Смесете сухите съставки за тестото, без солта, ако използвате осолено масло. Прибавете нарязаното масло, докато сместа заприлича на овесени ядки. Добавете сметаната и разбъркайте леко, докато сухите съставки се овлажнят леко. Сухите съставки за топинга могат да се приготвят предварително - до няколко дни по-рано - и се съхраняват в хладилник. Сметаната може да се добави, когато сте готови да печете сладкиша. Сложете сместа с боровинките в тавичка за печене.

Направете питки от тестото, с диаметър 5-6 см и 1 см дебелина. Подредете ги върху плодовете. Пече се в предварително загрята фурна 190°С фурна за 35 до 40 минути, или докато топингът покафенее и соковете от плодовете забълбукат около него. Сервирайте топли, полети със сметана.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта