Боровинков пай с нискомаслен топинг
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
--- За блата---
1 3/4 чаена чаша брашно, универсално
3 супени лъжици пудра захар
1/4 чаена лъжичка сол
2/3 чаша масло, студено
--- За пълнежа---
2/3 чаена чаша захар
3 с.л. царевично нишесте
1/4 чаена лъжичка сол
5 чаша боровинки
1/2 чаена лъжичка лимонова кора, ситно настъргана
2 супена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица масло
--- За заливката ---
1 чаена чаша кисело мляко, обикновено, нискомаслено
1/2 чаша сметана за разбиване
В купа, смесете брашното, захарта и солта. Нарежете на кубчета маслото; сложете в пасатора и разбийте до получаването на ронлива смес. С ръце, притиснете сместа в шепи, докато стане гладко тесто, което не се разпада. Притиснете го равномерно по дъното на тавичка за торта със свалящо се дъно. Набодете с вилица блата на няколко места. Печете на 180 градуса във фурната за около 20 минути или докато стане светло-златисто. Оставете да изстине върху решетка.
За пълнежа: В тенджера, смесете захарта, царевичното нишесте и солта. Прибавете 1/3 чаша студена вода, 2 чаши боровинки и лимоновата кора. Оставете да заври на умерен огън, намалете огъня до слаб и оставете да къкри леко, като се разбърква често, за около 10 минути или докато сместа е лъскава и гъста. Отстранете от огъня. Разбърква се с лимоновия сок и маслото. Оставете да изстине леко. Внимателно прибавете останалите плодове в тенджерата. Изсипете сместа в подготвената кора, и заравнете повърхността. Оставете в хладилника за около 30 минути или докато стегне.
На заливката: Сложете киселото мляко да се отцеди в хладилника за 4 часа или докато се редуцира до 3/4 чаша. Разбийте сметаната, прибавете една четвърт в киселото мляко. Прибавете останалата сметана. Полейте с лъжица върху плодовете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ